dokter-banner-915-170

free templates joomla

Hoofdzakelijk :vermijd dierlijk vet van varken en rund
(behalve ossehaas : is vetvrij vlees)

Vermijd alcohol (streekbieren en wijn sterk beperken tot één glas per dag en niet opsparen voor het weekend! Vermijd dus ook teveel suiker. (opletten voor gebak!)
Gebruik meer vis , zelfs vette zeevis geeft geen bloedvettenverhoging.
Gebruik mosselen met mate.(niet wekelijks!) Schaal en schelp-dieren zijn verder te mijden.


Vette kaas en volle melk zijn te mijden. Mager of vetarm. Denk eraan dat veel beweging uw vetten ook verbrandt , wat sport of wandelen is sterk aanbevolen. Dus vooral doe-sporten. Olijfolie en zijn afgeleiden zijn aanbevolen! Opletten echter het zijn ook calorieën!

De mediterrane keuken met gebruik van veel groenten,brood, vis en veel groentenvariatie’s rauwkost met wat olijfolie, blijkt volgens studies een zeer gunstig effect te hebben op de daling van bloedcholesterol !
Zij drinken ginder meestal ook wel wat tafelwijn maar geen sterk alcoholische wijnen!
De Eskimo’s blijken de laagste cholesterolwaarden ter wereld te hebben, logisch zij eten meestal zeevis.


De Lappen blijken mee van de hoogste cholesterolwaarden ter wereld te hebben, logisch zij eten graag vet rundsvlees van de Eland. De westerse samenleving met zijn gestresseerd en prestatiegericht bestaan, zijn vele eet- en vreettempels blijkt een negatief effect te hebben op onze bloedvetten.
Vele familie’s in het blanke ras zijn genetisch ook voorbeschikt bij het ouder worden te veel negatieve bloedvetten te ontwikkelen die slagaderverkalking geven. (met vernauwing bloedvatendiameter)


HDL-cholesterol : hoge densiteits lipoproteine : GUNSTIG VET (opbouw celwand enz)best hoger dan 45 mgr %
LDL-cholesterol: lage densiteits lipoproteine : ONGUNSTIG VET geeft aanleiding tot slagaderverkalking liefst lager dan 110mgr %Totaal cholesterol : totaal maat van bloedvet : dus te hoog ongunstig liefst beneden 19O mgr %
Triglycerieden : zijn ook vetten die inwerken op de slagaderverkalking zeker ook laag houden ! lager dan 200mgr %
Verhouding Cholesterol/HDL cholesterol :goede maatstaf voor juiste vetbalans : lager dan 5 !