dokter-banner-915-170

free templates joomla

Bij patiënten met spastische colon -of prikkelbare darm, is abdominale pijn het voornaamste symptoom, dat meestal aanzet tot consulteren. 80% van de patiënten heeft problemen met de intestinale transit . Bij 65% onder hen stelt men een afwisseling van constipatie en diarree vast. Bij een aantal patiënten uiten de stoornissen in de intestinale transit zich hoofdzakelijk onder de vorm van constipatie (een probleem waar 5 tot 30% van de bevolking aan lijdt)

Welke strategie kan men toepassen om deze ongemakken te verminderen ?
Naast het geneesmiddel dat uw arts voorschrijft voor uw spatische colon, is het aangewezen om een evenwichtige levenswijze aan te nemen.

Regelmatig bewegen en een luchtje scheppen, zijn een must. Wandelen, lichaamsbeweging, gymnastiek enz., met mate beoefend, zullen voordelige gevolgen hebben.

Neem de tijd om rustig te leven en te eten door storende en stresserende factoren te vermijden.

Wat nog meer ?

Houd u aan een gezonde voeding en kies verse voedingswaren.
Verhoog de inname van vloeistoffen, vooral wanneer het warm is.

Eet meer vezels. Deze zullen de waterretentie in het darmkanaal bevorderen en op die manier de consistentie van de stoelgang verbeteren. Geef de voorkeur aan natuurlijke vezels via een evenwichtige voeding: volkoren meel, volkoren rijst en deegwaren, gekookte groenten en fruit.
Koffie en sterke thee, die prikkelend zijn, worden best vermeden.

De commerciële producten op basis van " oedingsvezels" (dieetproducten die aan de voeding moeten toegevoegd worden) genieten niet altijd de voorkeur.
Deze supplementen van plantaardige vezels werden traditioneel beschouwd als eerste lijnsbehandeling voor spastische colon.
Verschillende studies hebben hun inefficiëntie bewezen en zelfs een verergering van de pijn en het opgeblazen gevoel getoond bij gebruik.
Wanneer ze ondoordacht ingenomen worden, kunnen ze de intestinale microflora aantasten en de mucusproductie en de motorische activiteit van het spijsverteringskanaal stimuleren.
Gebruik ze niet zonder advies van uw arts.